Turforslag

Fiskeværet BUD

FISKEVÆRET BUD

Bud er et aktivt og sjarmerende fiskevær. Her er det vakker natur med en storslagen utsikt mot Hustadvika og storhavet. Fiskeværet kan by på historie, kunst, steinpark, kyststi, fjell-tur, butikker, bank, post og spisesteder. Søndagsåpne butikker om sommeren.

Den nasjonale turistvegen starter i Bud og går videre til Atlanterhavsvegen og Kårvåg. Den er kåret til en av verdens vakreste bilveger.

Ergan kystfort: Tysk kystfort fra 2. verdenskrig, i dag restaurert som et krigsminne-museum. Flott utsiktspunkt over Bud og Hustadvika.

Kjøreavstand fra Skotheimsvika: ca 30 minutter.

NOrdnesset

FARSTADSANDEN; KYSTSTI TIL NORDNESET FYR OG JULSHAMNA

Fin kyststi fra den flotte Farstadstranda, ut til Nordneset fyr (2,5 km) og videre til Julshamna (1,8 km). Tilrettelagt for barnevogn.

Kjør mot Farstad sentrum. Avkjøring til høyre rett før sentrum, skiltet med Farstad-sanden.

Atlanterhavsvegen

ATLANTERHAVSVEGEN – KÅRET TIL ÅRHUNDRETS BYGGVERK

Verdenskjente Atlanterhavsvegen helt ytterst ute i havgapet er en opplevelse både i fint og dårlig vær. En kan gå turer langs svaberga og fiske fra fiskebroene. Det er også fint å ta turen hit på kveldstid, grille og se solnedgangen. Vegen svinger seg over bruer og fyllinger fra holme til holme. Selve strekningen med bruer er 9 km lang.

Håholmen Havstuer

HÅHOLMEN HAVSTUER

Håholmen har vært møtested, hjem og arbeidsplass for fiskere og sjøfolk i mange hundre år. I dag kan du nyte den idylliske stemningen, se film om Ragnar Torseths vikingskips- seilaser og nyte roen i det vakre øylandskapet med originale brygger og rorbuer.

Daglige båtavganger (10 min båttur) fra Atlanterhavsvegen om sommeren.

Moldebynight

 

 

MOLDE – JAZZEN OG ROSENES BY

I Molde kan man dra på shopping, lekeland, fotballkamp, spille golf, gå ut å spise eller på kino.

Varden – Moldepanoramaet: Fra utsiktspunktet Varden (407 moh) kan man se Molde by, fjorden og det berømte Moldepanoramaet med 222 delvis snøkledde fjelltopper. !0 min med bil og 1 time gange fra sentrum. Restaurant.

Molde International Jazz Festival arrangeres hver sommer.

Moldebadet: idrettsbasseng, velværebasseng, boblebad, strømkanal, badstue og sklier.

Romsdalsmuseet er et av Norges største og mest innholdsrike folkemuseer med over 40 gamle trehus samlet i et vakkert parkanlegg med blant annet andedam og kafe.

Avstand fra Skotheimsvika: ca 50 minutter.

kvernes_stavkirke

AVERØYA

På Averøya er det mange fine avstikkere mot vest, eller man kan kjøre «innsiden» av øya og få med seg Kvernes stavkirke. Den er av de yngste, men største, stavkirker fra tidlig 1300-tallet.

Kristiansund

KRISTIANSUND – KLIPPFISK- OG OPERABYEN

Kristiansund ligger vakkert til, ytterst mot havet på 4 øyer. Mest kjent er byen som «klippfiskhovedstaden», men tømmereksport, fiskerier, skipsfart og verkstedindustri har også alltid vært viktige næringsveger. Nå er byen en viktig baseby for olje- og gassvirk-somheten i Norskehavet.

Aktiviteter og attraksjoner: shopping, Atlanterhavsbadet (badeland), sundbåten som går mellom byens fire øyer, yrende havneliv, Varden (tårn på gammel vakt- og utsiktsplass), Norsk klippfiskmuseum, Petrosenteret og Brannmuseet.

Trollkyrkja 030 copy

TROLLKIRKA

Trollkirka (484 moh) består av tre kalkgrotter med underjordiske bekker og fosser. De to nederste har vakre fossefall som faller 14 meter ned i et hvitt marmorbasseng. På flata vest for øverste grotte ligger et idyllisk fiskevann. Husk lommelykt. Sti fra merket parkerings-plass mellom Eide og Malmefjorden.

Kjøreavstand fra Skotheimsvika: ca 25 minutter.

ELNESVÅGEN

Kommunesenteret Elnesvågen er nærmeste handelssentrum.

SKARET

«Eventyrlige Skaret» er flott for de som vil oppleve natur, kultur og håndverkstradisjoner. Her er det gamle bygninger, norske mattradisjoner, handverk, turstier og skiløyper.Bjørnsund

BJØRNSUND

Bjørnsund er et fraflyttet fiskevær med idyllisk atmosfære, like utenfor Bud. Stedet brukes som feriested og leirskolested i dag. Rutebåt om sommeren.Ona

ONA

Norges sørligste levende fiskevær med ca 30 fastboende. Det lille øysamfunnet har egen
butikk, en liten kafe og keramikkverksteder. Ona Fyr fra 1867 er 15 meter høyt og står
plassert på Onakalven, som er øyas høyeste punkt. Fra fyret er det en fantastisk utsikt ut
over havet og inn mot fastlandet. Fergeforbindelse.

Geiranger

TROLLSTIGEN OG GEIRANGER

Nasjonal turistveg Geiranger – Trollstigen er en av de vakreste kjøreopplevelsene i Norge og strekningen byr på flere høydepunkter. Her får du absolutt alt fra stupbratte fjell, dype fjorder til frodige daler.

Trollstigen er legendarisk og har vært en turistmagnet helt siden den åpnet i 1936. I de bratte fjellsidene gjør Trollstigvegen 11 svinger opp til Stigrøra (858 moh). Noen steder er vegen hugd inn i fjellet, andre steder er den bygd opp med steinmurer. Vegen krysser Stigfossen med en imponerende natursteinbro. På toppen ligger utsiktsplasser og spisested. Vinterstengt. Åpner i mai/juni.

I Geiranger er det er ca 240 fastboende. Bygda er omgitt av bratte fjell på hver side av fjorden, noe som har gjort stedet til et av landets mest besøkte turistmål. Majestetiske, snødekte fjelltopper, vakre og ville fosser, grønn frodighet og dypblå fjord. Opplev utsiktspunktet Ørnesvingen, fossefallet «De syv søstre» og Geirangerfjorden som er et av UNESCO’s verdensarvområder.

Vegene klatrer bratt gjennom mange hårnålssvinger opp til Dalsnibba, Flydalsjuvet og
Ørnesvingen. Herfra har du en fantastisk utsikt over Geiranger. Geiranger har årlig besøk av 150-200 cruiseskip, noe som gjør bygda til en av de største norske cruisehavnene. Den nordgående Hurtigruten er i sommerhalvåret daglig innom Geiranger.

Opplev fossefallene Bruresløret, Friaren og De syv søstre med ferge eller sightseeingbåt
langs Geirangerfjorden.

ÅLESUND – JUGENDBYEN

Byen som er kjent for sin jugendstil med fine shoppingsentre og et koselig bysentrum. Gå alle trappene opp til utsiktspunktet Fjellstua.

Atlanterhavsparken: Et av Nord-Europas største saltvannsakvarier. Her er det blant anna daglige dykkershow, pingviner og aktivitetsrom for barn.

Kjøreavstand: ca 2 1/2 time (inkl. ferge Molde – Vestnes)eikesdalen

EIKESDALEN OG MARDALSFOSSEN 

Eikesdalen ligger ved sørenden av Eikesdalsvatnet, den største innsjøen i Møre og Romsdal. Bygda har ca. 90 innbyggere. Fjellene langs Eikesdalsvatnet stuper rett i vannet. Høgfjellet rundt Eikesdal har flott turterreng og oppmerkede stier. Mardalsfossen stuper 297 meter ned i Eikesdalen og er verdens 4. høyeste frie fall (hele fossen er 655 m). Fossen er et imponerende syn i vannføringsesongen som er fra 20.06 – 20.08. Fotturen opp til fossen tar ca 45 minutter.Aursjurvegen

AURSJØVEGEN

En eventyrlig biltur fra fjord til fjord over ville fjell. Aursjøvegen går fra Eikesdal og har flere 180 graders hårnålssvinger. Turen går fra den frodige Eikesdalen med bratte fjell på hver side, opp på høyfjellet med åpent og storslagent fjellandskap er en fin tur. Vegen går innover mot demningen ved Aursjøen (862 moh) og ned gjennom Torbudalen og Litldalen til Sunndalsøra. Bomveg som åpnes i midten av juni og er åpen til snøen kommer i oktober/november.

SYKKEL- OG FJELLTURER

Det er mange fine fjell å bestige i nærområdet hvor en kan nyte flott utsikt fra toppen. Fræna og nabokommunene er et flott område for både korte og lengre sykkelturer. En tur ut i havgapet med sykkel er en opplevelse. Fra Skotheimsvika går turen langs veier helt nede ved havet stort sett hele tiden og man passerer mange sjarmerende og interessante steder.

Strekningen Kristiansund – Atlanterhavsvegen – Bud ble i 2010 kåret til Norges flotteste
sykkeltur. Se link om kåringen her.